Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först polisstation sedan underskrift

Laxå kommun har inte skrivit under den länsomfattande överenskommelsen mellan polisen och kommunerna.
Först vill kommunstyrelsen ha en diskussion om en polisstation i Laxå.

Annons

Polisen i Örebro län har startat ett samarbete med länets kommuner. Tanken är att polisen och kommunerna ska samverka och ha gemensamma riktlinjer för att till exempel verka mot grov organiserad brottslighet.

I flera kommuner är samarbetet redan i gång men i Laxå har kommunstyrelsen inte ens skrivit på det inledande avtalet.

– Vi vill gärna ha en polisstation här och vill diskutera den frågan i samband med avtalet, säger Tommy Holmquist (S) kommunstyrelsens ordförande.

Bra överenskommelseHan berättar att Laxå kommun inte har något emot överenskommelsen, utan tvärt om anser att den är bra. Men att kommunstyrelsen väntar med att skriva under samarbetet tills även frågan om en polisstation kan diskuteras.

– Vi vill ha poliser som har ett speciellt ansvar för Laxå kommun, säger Tommy Holmquist.

Helst stationeradeKommunstyrelsen strävar efter att få poliser som är stationerade i Laxå. Om inte det går vill politikerna åtminstone få poliser som ansvarar för just Laxå kommun.

– Då vet vi vem vi ska vända oss till och polisen känner de lokala förhållandena.

Sedan polisstationen lades ner i Laxå har all registrering skötts från Askersund, berättar Tommy Holmquist. Detta har gjort att det tar längre tid att få sin polisanmälan registrerad. Men framför allt vill kommunstyrelsen få lokala poliser för att allmänheten ska kunna komma in och föra samtal med polisen.

Mer läsning

Annons