Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll på kul

Knattarna i Laxå IF har precis börjat sin fotbollskarriär. Om någon av dem kommer att spela i de högsta ligorna återstår att se. Någon framgång bör väl laget ha åtminstone, med namnet Ibrahimovic på flera av tröjorna.

Annons
Fotbollsträning Laxå IF, 05:or. Ledare Daniel Bichis, Laxåhallen

NA var med på gårdagens träning för de minsta fotbollsspelarna, 05:orna, i Laxå IF. De har bara spelat ihop tre-fyra gånger. Flickor och pojkar tränar tillsammans och till sommaren får de delta i poolspel, tillsammans med andra närliggande föreningar. Då räknas inga poäng, utan det viktigaste just nu är att få barnen att ha roligt, säger Daniel Bichis, som tränar laget.

– Nu i början är det inte bara fotboll, utan mycket lekar. Vi kör lite enkla övningar, som att passa och inkast, och blandar det med lek, säger han.

Fotbollen har alltid varit stor i Laxå, och många föräldrar är engagerade i sina barn. Det sitter en hel del folk på läktaren, även under denna söndagsförmiddag.

– Även om man inte är intresserad av fotboll själv är det ju alltid kul att se ungarna ha roligt, säger Daniel Bichis.

Själv har han tränat barn sedan 2007, när äldste sonen blev tillräckligt gammal för att börja. Nu ingår näste son i 05-laget. Han har hjälp av två andra tränare. Det är bra att inte vara själv, eftersom man kan behöva täcka upp för varandra.

– Laxå IF är en gammal fin förening, som alltid har erbjudit både pojkar och flickor att spela. Vi som är tränare har varit medlemmar i föreningen sedan vi var fem år, säger Daniel Bichis.

Skott. Viktor Soron skjuter mot mål i en passningsövning.
Vaktar. Sofi Viklund vill stå i mål.

Mer läsning

Annons