Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollslag vann utmärkelsen

Årets Finnerödjabo blev ett helt fotbollslag och vinnarna i köttbullstävlingen utsågs. Bygdedagen på Finnerödja hembygdsgård lockade många besökare trots regn.

Annons
Jan Gustafson tillkännager årets Finnerödjabo som blev Finnerödja IF:s fotbollslag F14.

Ära, diplom och penninggåvor fick Finnerödja IF:s F 14 lag. De har genom en stor kämpainsats och god lagande aldrig gett upp. Laget vann sin serie och därmed blev man kommunens bästa fotbollslag 2011. Det är juryns motivering till att F 14 blev årets Finnerödjabo.

Det var ett diger program som skulle genomföras under lördagen med invigning, adventssånger av pensionärer och paketauktion. Som sig bör var det också dans kring granen med ett besök av tomten i regnet. I de olika husen fanns lotterier, glögg, kaffe med dopp julgröt, hantverk och fiskdamm.

Nytt för i år var köttbullstävlingen där en jury skulle avgöra vem som gjort den godaste köttbullen. Av åtta deltagare vann Kristina Fägersten.

– Bra jämn form och storlek. Mycket bra smak med trevligt inslag av kryddpeppar, berättar Jan Gustafson från bygdedagskommittén.

Vinsten blev tre kilo köttfärs från Ica Carlsson i Finnerödja och den ger förstås möjlighet att ”trilla” nya bullar till julafton. Ytterligare två pristagare utsågs och det blev Marie Johansson och Cecilila Brevik. Bygdedagen avslutades i Tallstigskyrkan med julspelet ”När tiden var inne”. Samma julspel går att se även i dag söndag kl 17.00.

Många trivdes bäst inomhus i det ruggiga vädret.

Mer läsning

Annons