Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du sett försvunneChrister, 53, från Laxå?

(UPPDATERAD 16:23) Tolv polispatruller och en helikopter söker sedan tidigt i morse efter 53-årige Christer Nydahl som varit försvunnen sedan i går. Sökandet sker strax söder om Laxå.

Annons

Christer Nydahl anmäldes försvunnen från bostaden av sin sambo vid 19-tiden på måndagskvällen. Polisen drog på tisdagsmorgonen igång en stor insats - tolv patruller inklusive tre hundpatruller samt en helikopter har under dagen sökt efter mannen. Hittills är sökandet resultatlöst.

Hund fick upp spår

- Ja, status quo än så länge. En av hundarna fick i förmiddags upp ett spår i skogen intill väg 205 strax söder om Nyhammar, men tappade det i samband med att det ledde upp på vägbanan, berättar Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen, för NA vid 13.30-tiden.

Polisen har arbetat förutsättningslöst, det finns i nuläget inga brottsmisstankar eller några andra teorier om vad som kan ha hänt 53-åringen.

- Det finns heller inget i mannens bakgrund som talar för att det handlar om ett självmord, säger Anders Wallin.

Kommer ni att begära hjälp från militären i sökandet?

- Hittills har vi bedömt att vår egen insats räcker till, men omöjligt är det inte. Vi har även haft tankar på att ta hjälp av fyrhjulingar, men det är såpass mycket snö i terrängen att det skulle vara svårt, säger Anders Wallin.

Christer Nydahl är 183 cm lång, väger cirka 80 kilo och har normal kroppsbyggnad. Vid försvinnandet var han sannolikt klädd i svart termojacka, svarta termobyxor, yllekeps och mörkgröna gummistövlar. Polisen uppmanar alla som kan ha information om mannens försvinnande att höra av sig på telefon 114 14.

Mer läsning

Annons