Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundarna fick göra jobbet

Uppletning, aktivietsbana och agility är exempel på vad hundarna kunde testa på Laxå brukshundsklubbs prova-på-dag i söndags.

Annons
Här går det undan. Johanna Toftling Gustavsson och Tommy Gustafsson testar agilitybanorna med forstern Brassa.

Laxå. Welsh Corgin Aldo och tollaren Nella testade uppletning. Båda hittade lätt de tejpade strumpleksakerna som Helena Hummelgren gömt i skogsbrynet.

– Det är skillnad på att söka och leta. Här ska hundarna gå med hög nos, instruerade Helena, och poängterade vikten av att berömma hundarna ordentligt när de varit duktiga.

Johanna Toftling Gustavsson och Tommy Gustavsson hade tagit med sig sin 15 månader gamla forster Brassa. Hon stortrivdes med utmaningnarna. Istället för att krypa igenom en tunnel sprang hon uppe på den. Men lärde sig snart.

– Allt går så fort med henne, hon gillar att springa, sa Johanna.

Prova-på-dagen ordnas för tredje året i rad och är klubbens sätt att visa sin verksamhet och bjuda in nya medlemmar. Säsongen och kurserna drog igång för några veckor sedan. Under vintern har klubben tränat i ridhus.

– Vi har träningskvällar på måndagar, och våra medlemmar kan också komma hit på andra tider, berättade instruktören Katta Stenefjord.

En annan träningsform klubben har är hundpromenader i Laxå. På torsdag 18.30 går nästa promenad, med start på ICA-parkeringen i Laxå.

– Det är både för att träna hundarna i grupp och ha lite trevligt. Alla som vill är välkomna, även icke-medlemmar, sa Katta.

Belöning. Katta Stenefjord beskriver hur viktigt det är att belöna hunden. Mova Lind och Andreas Jonsson med hunden Pandali har tänkt gå med i Laxå brukshundsklubb.
Prova på. Aldo är en ettåring av rasen Welsh Corgi. Tillsammans med sin husse Anders Moch testar han att springa i sicksack.
Hittar lätt. Tollaren Nella hittar lätt de sakerna som Helena Hummelgren placerat i skogen. Hon får beröm av matte Ingrid Gustavsson.

Mer läsning

Annons