Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karta: Bilbrottsvåg – nio anmälningar på en helg

Under slutet av förra veckan begicks inte mindre än nio brott i Laxå relaterade till bilar. Huruvida brotten hänger ihop är ännu oklart.

Annons

Från torsdag till och med natten mot måndag, 23-27 mars, duggade bilinbrotten och skadegörelsen tätt i Laxå. Hela nio anmälningar relaterade till bilar kom in till Polisen i Hallsberg, som nu arbetar med att kartlägga brotten.

– Vi har uppmärksammat det här och har arbetat med det sedan början på den här veckan, men har hittills inte sett något som tyder på att alla brotten hänger ihop, säger Karin Eldblom, tillförordnad utredningschef på Hallsbergspolisen.

Det första brottet ägde, enligt anmälningarna, rum natten mellan torsdag och fredag på Aulins väg i sydöstra delen av Laxå. På samma gata ägde också ett inbrottsförsök i bil rum, detta natten mellan lördag och söndag.

Aulins väg är inte den enda adressen som fått påhälsning flera gånger under helgen. Tre av de inkomna anmälningarna gäller Linnégatan, där två inbrott i bil ägt rum och ytterligare ett som misslyckades.

– Just nu jobbar vi med att säkra spår och kartlägga hur tjuven eller tjuvarna rört sig, säger Karin Eldblom.

För att minska risken för inbrott i sin bil tipsar hon om att framför allt tömma bilen på värdesaker, och parkera antingen i garage eller på upplyst plats.

– Gärningsmannen vill jobba i mörker, så rörelsesensorer till lampor kan skrämma iväg tjuven. Var också noga med att inte ha några värdesaker synliga i bilen, utan töm den gärna på sådant så blir inte tjuven så lockad.

Mer läsning

Annons