Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxå behöver en ungdomsmottagning

Laxås ungdomar behöver en ungdomsmottagning i kommunen. Det tycker chefen för individ- och familjeomsorg och uppmanar politikerna att driva frågan.

Annons
Tarja Nordling, chef för individ- och familjeomsorgen i Laxå kommun.

Laxå kommun har ingen ungdomsmottagning sedan landstinget bestämde att vårdcentralerna inte längre ska vara ungdomsmottagningar. Det tycker chefen för individ- och familjeomsorg (IFO) i Laxå är synd och vill att politikerna ska jobba för att få tillbaka kommunens ungdomsmottagning.

– Jag tycker att detta är en olycklig utveckling, säger Tarja Nordling IFO-chef.

Inget för yngre

Hon berättar att kommunens gymnasieungdomar som går på Alléskolan kan vända sig till ungdomsmottagningen i Hallsberg. Men de ungdomar som ännu inte börjat på gymnasiet har ingen ungdomsmottagning i närheten.

– Går man på högstadiet har man inte möjligheten att ta sig till Hallsbergs ungdomsmottagning. Man vill ju ofta inte berätta detta för sina föräldrar, menar Tarja Nordling.

Bättre hälsa i Örebro

Laxå kommun kan inte inrätta en ungdomsmottagning på egen hand. Men politikerna kan övertala landstinget att återinrätta en ungdomsmottagning i kommunen. Tarja Nordling berättar att undersökningar visar att de som bor i Örebro har bäst hälsa i länet och att hälsan blir sämre ju längre ut i länet man kommer.

– Tittar man till detta är det viktigt att det finns resurser även för dem som bor långt ut.

Mer läsning

Annons