Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplatserna ska rustas upp

Lekplatserna i Laxå kommun kommer under den här och nästa vecka att fräschas upp. I höst kommer trasiga och gamla lekredskap att bytas ut.

Annons

Med början under vecka 34 eller 35 kommer lekplatser i kommunen att fräschas upp.

Samhällsbyggnadskontoret skriver i ett meddelande att det finns mycket ogräs, gräs och sly som har fått växa. Det är ofta för lite sand eller dåligt luckrat underlag under och omkring till exempel gungställningar.

Det första steget blir därför att gräva ur sandlådor och avlägsna ogräs och gräs samt återfylla dessa med rätt mängd sand.

Underlag vid gungställningar, linbanor och gungdjur kommer att luckras, fyllas på med sand samt även utökas i storlek, då det i flera fall är för liten eller ingen yta runt lekredskapen.

Samhällsbyggnadskontoret skriver att det finns lekredskap på lekplatser i kommunen som är i sådant dåligt skick att de innebär en säkerhetsrisk. Därför behövs lagning samt i vissa fall borttagande av dessa komma till stånd. I en del fall kommer nya att införskaffas. Detta sker i nästa steg då det är lämpligast att först göra ”grundarbetet” i form av rensning av ogräs och utfyllnad av sand.

Arbetet med att byta ut lekredskap startar senare i höst och pågår under en tid framöver.

Mer läsning

Annons