Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad Valborgsdressyr

På Valborgsmässoafton anordnade Laxå Ryttarsällskap sin valborgsdressyr för ponny i Nyhammar. Det blev en lyckad dag med vackert väder, mycket publik och ett drygt fyrtiotal starter.

Annons
Hemma-ryttare. Lovisa Gradin på Säbys Baxter vann klassen LC1 kat C.

Från hemmaklubben tävlade fyra ryttare och de övriga kom från stora delar av övriga länet. Klubben har tidigare anordnat hopptävlingar, men den här gången var det premiär för en dressyrtävling.

– Allt fungerade bra, och vi har fått mycket positiv respons från de deltagande ryttarna och publiken, säger Elin Ahlinder, tävlingsansvarig.

Redan nu finns en önskan om att klubben ordnar fler liknande tävlingar.

– Efter den här dagen kommer vi absolut att göra det. Även dressyrtävling för stor häst är aktuellt, meddelar Elin.

I lördags, under valborgsdressyren, skördade de unga laxåtjejerna fina framgångar på hemmaplan. Karin Soron på Rutan segrade i LC1 kat B. I LC1 kat C segrade Lovisa Gradin med Säbys Baxter och tvåa blev Hanna Gustafsson som red Pilens Bellatrix. I LC1 kat D placerade sig Lina Hagström och Pinoccio på en andra plats.

Lovisa Gradin med Säbys Baxter gjorde även debut i LB1 och placerade sig på en tredjeplats. ILB1 kat D segrade Lina Hagström på Pinoccio.

Tillsammans utgör de fyra ryttarna Laxå Ryttarsällskaps lag i Lagdressyren där omgång två rids den 28 maj. Efter första omgången ligger laget på en andraplats.

Deltog från närområdet gjorde även Elin Lexius Laxå Ryttarklubb samt Amanda Thunberg från Askersunds RK. Ingen av dem placerade sig dock.

Nästa tävling på anläggningen i Nyhammarn den här säsongen är en ponnyhoppning den 11 september.

Klassegraren Karin Soron med ponnyn Rutan tar emot pris av domaren Petra Wall.

Mer läsning

Annons