Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturprofil på skolan i Hasselfors ska utredas

Den önskade naturprofilen vid Hasselfors skola kommer att utredas. Det beslutades vid barn- och utbildningsnämndens möte tidigare i veckan.

Annons

Med naturprofilen vill Brukarstyrelsen på Hasselfors skola att naturundervisning ska ingå i den redan befintliga ämnesundervisningen. Naturprofilen ska integrera kunnande bland personal, externa resurser, föräldrar, föreningar och lokala specialister.

Kunnandet om naturen ska göras spännande och ge eleverna baskunskaper.

Naturprofilen ska även ge en ökad förståelse för vår livsmiljö och konsekvenserna av vårt eget handlande, även grunden för en hälsosam livsstil.

Brukarstyrelsen vill även att eleverna ska få en så naturlig kontakt med datorer och internet genom att varje elev får en en-till-en dator.

Vill ha löfte om fem år till

Brukarstyrelsen vill även att Laxå kommun skriver ett löfte om att Hasselfors skola kommer att få vara kvar i 5 år, så att det finns chans att långsiktigt öka elevantalet.

Barn- och utbildningsnämnden hade uppe frågan på det senaste mötet i veckan. Det beslutades att skolchefen Margaretha Zetterlund ska utreda vad det kan komma att kosta om Hasselfors skola får en naturprofil.

Tove Svensson

019-15 54 21

[email protected]

Mer läsning

Annons