Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförändrad vattentaxa i Laxå

Det kommunala bolaget Laxå vatten ska inte höja taxan för vattnet under 2015. Inte heller ska pappersfakturorna beläggas med någon avgift, som för övriga fakturor från Laxå kommun.

Annons

LAXÅ. I gårdagens text från kommunfullmäktiges sammanträde i Laxå rapporterades att VA-taxan behålls oförändrad för 2015. Det omfattar taxan för avlopp och slamtömning, men inte kostnaden per kubikmeter vatten. Den taxan beslutas av styrelsen i det kommunala bolaget Laxå vatten.

– Men vi tänker inte heller höja taxan, säger Kenneth Lantz, vd för Laxå vatten.

Det beslutet fattades på Laxå Vattens styrelsemöte på torsdagen.

– Den enda avgift vi ska höja är den som tillkommer när man ska ansluta vatten till ett nybygge. Men det gäller bara nya abonnenter, säger Kenneth Lantz.

I samma artikel från kommunfullmäktige uppgavs att kommunen kommer att lägga en avgift på 25 kronor på alla pappersfakturor, medan autogiro och elektroniska fakturor inte har någon avgift. Avgiften tillkommer sex månader efter att möjligheten till e-faktura införts. Men det gäller heller inte Laxå vatten.

– Vi kommer inte att ha fakturaavgift för pappersfakturor, fortsätter Kenneth Lantz. Dessutom kommer fakturorna för vattenförbrukning under nästa år att börja skickas ut av Sydnärkes kommunalförbund, som är ett samarbete mellan Askersunds, Laxås och Hallsbergs kommuner, säger Kenneth Lantz.

Mer läsning

Annons