Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orädda tjejer på dagridläger

Under helgen har en kvintett hästtokiga tjejer i stort sett bott ute i stallen vid Ågrena gård.

Annons
Tog täten. Femåriga Alice Jansson tvekar inte att ta täten på hästen Chamir. Men visst kan det ibland vara marigt att hålla reda på de långa tyglarna.

Laxå Ridklubb arrangerade under lördagen och söndagen ett dagridläger. Från halv-tio till klockan fyra på eftermiddagen har allt handlat om hästar för lägrets fem tjejer i åldrarna 5 till 13 år.

Under ledning av ridläraren Emma Persson fick de under söndagens förmiddag träna dressyr i både skritt, trav och galopp.

– Vid A så gör ni tre serpentinbågar och går sedan ut på fyrkantspåret, kommenderade Emma Persson i Ågrenas ridhus.

Och naturligtvis gjorde tjejerna det de blev ombedda att göra – om hästarna var med på det förstås.

Det var med förväntan som Alice Jansson, Tilda Lundstedt, Olivia Pilkvist, Ronya Lundqvist Björndal och Mathilda Strignert bänkade sig till lunch, för efter den väntade ett pass hoppning. Det där med att ramla av hade fler av dem klarat av redan under uteritten i skogen på lördagen.

– Jag föll av två gånger, men en gång vara det bara hästens fel, fnissade Mathilda.

Med sina tre år på hästryggen bakom sig var hon den mest ridvana deltagaren, annars kunde man lätt tro att det var 5-åriga Alice.

– Jag har ridit jättemycket, hävdade hon, vilket var detsamma som ett år enligt pappa Andreas.

Smakstart. Tilda Lundstedt, som sadlar av, har fått en smakstart på sitt ridintresse. Redan i sin första hopptävling vann hon.

Mer läsning

Annons