Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På vandring med Pelle

Naturguiden Pelle Führ kommer även i sommar att leda två naturvandringar inom Laxå kommun. På torsdag tar han med alla intresserade till naturreservatet Rankemossen.

Annons

Det har blivit lite av tradition för de natur- och kulturhistoriskt intresserade att följa med Pelle Führ ut i intressanta miljöer.

På torsdag sker samling vid turistbyrån klockan 18 för avresa till Rankemossen som ligger knappa milen norr om Laxå.Vandringen, totalt på cirka fem kilometer, sker mestadels på Bergslagsleden som går genom reservatet. En rejäl fikapaus är också inlagd under turen.

Från mossen kommer man bland annat att kunna lyssna till ljungpiparens ödsliga läte.

Från ett berg finns dessutom en kilometervid utsikt över mossen.

Torsdagen den 21 juli, med samling klockan 15, är det dags för årets vandring i Vargavidderna.

Naturreservatet är en del av länets största vildmarksområden, och ligger mitt i ett vargrevir. Där har nya kullar fötts de flesta av de senaste elva åren.

Till den vandringen krävs två matsäckar. Efter den första fikapausen vidtar en vandring på cirka åtta kilometer runt sjön Gryten.

Avslutningen sker sedan vid vindskyddet där brasan tänds, och Pelle berättar om hur vargarna kom till platsen man just då befinner sig på. Tillbaka i Laxå beräknas man vara runt klockan 22.

Mer läsning

Annons