Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postlådetrakasserier polisanmälda

I ett och ett halvt år har någon stulit Tove Tonnings post och saboterat hennes brevlåda. Nu har Tove Tonning fått nog och polisanmält trakasserierna.

Annons
Tove Tonning har under ett och ett halv år fått sin brevlåda saboterad och posten har blivit stulen. Nu har hon polisanmält händelserna som rubriceras som olaga hot och skadegörelse.

Trakasserierna mot Tove Tonning började för cirka ett och ett halvt år sedan.

– De kastar sopor i brevlådan och det har hällt vatten eller kissat i lådan så posten har blivit blöt. När de började stjäla min post så skaffade jag ett hänglås till brevlådan och polisanmälde händelserna, säger Tove Tonning.

Förra fredagen hällde någon superlim i hänglåset. Då fick Tove Tonning nog och gjorde ytterligare en polisanmälan för att få ett slut på trakasserierna. Enligt polisen är brottsrubriceringen skadegörelse och olaga hot.

– Det känns tråkigt och obehagligt. Jag vet ju inte vem eller vilka det är som håller på så här. Det som känns mest skrämande är att personen som gör det här vet allt om mig. I våras stal han eller hon min inkomstdeklaration med personnummer och allt, säger Tove Tonning.

Förutom polisen har Tove Tonning även kontakt med brevbäraren och Posten.

– Det är fördjävligt att hennes posten försvinner. Jag har aldrig sett eller hört något liknande under de 22 år som jag har arbetat som brevbärare, säger Kerstin Windh, som kör posten runt Finnerödja.

Thomas Helldén, produktionschef, på Posten i Laxå är också inkopplad.

– Vi är öppna för förslag och vi håller på och tittar på olika lösningar för att få bukt med det här.

Mer läsning

Annons