Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga utställare

Premiären av Tivedsbygdens konstförenings traditionella Adventsutställning blev lite insnöad i år.
– Det brukar vara fler här, konstaterar rutinerade utställaren Anna Bomark.

Annons
Erfaren. Anna Bomark från Askersund har medverkat på Adventsutställningen i över 15 år. Hon tycker att det är en mycket trevlig tillställning som alltid bjuder på nya saker.

I källarplanet på biblioteket märks inget av snöstormen och kylan utanför, mer än möjligen på antalet besökare.

– Det brukar alltid vara fullt med folk första dagen, berättar Askersundskonstnären Anna Bomark som ställt ut på Adventsutställningen sedan 1994.

Tjuvlyssna

– Det är lite synd, men de kanske kommer under veckan. Jag tycker alltid att det är så roligt att stå en bit ifrån mina målningar och tjuvlyssna på vad folk säger om dem. Man får både bra och dålig kritik på det sättet, och ibland lär man sig något nytt.

Årets utställning har lockat 37 utställare, vilket är något av ett rekord.

– I vanliga fall brukar det vara runt 25–30 som vill vara med. Det här är det största antalet vi någonsin haft, så det är jättekul, tycker Evald Gustafsson, vice ordförande i Tivedsbygdens konstförening.

Fem utställare var helt nya för året. Spridningen på deltagarna är stor. Många är givetvis från Laxå, men Örebro, Degerfors, Motala och Askersund finns också representerat. Teknikerna är också varierade. Under hela veckan till och med söndag kan man se akvareller, smide, grytlappar och mycket annat på utställningen.

Mer läsning

Annons