Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för stök när Tiveden ska rustas

Länsstyrelsen varnar för att det kan vara stökigt vid Tivedens entréer och parkeringar under sommaren, när parken ska rustas.

Annons

Tivedens nationalpark genomgår just nu en större upprustning och utvidgning. Under en treårsperiod ska parken bli större och få fler stigar, skyltar ska uppdateras och möjligheterna till parkering ska bli bättre.

Länsstyrelsen varnar i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen om att det kan bli stökigt och trångt vid vissa entréer och parkeringar medan arbetet pågår. Den här veckan startas arbetet med parkens huvudentré, som ska byggas om. Parkeringen där beräknas vara klar 15 juli.

– Den gamla informationsstugan flyttas under sommaren och i stället kommer en tillfällig stuga med personal finnas på plats, säger Daniel Gustafson, naturvårdsbiolog på länsstyrelsen i Örebro.

En tanke med de nya entréerna är att parkeringen ska skiljas från själva entréplatsen, som i sin tur tydligare ska visa vägen ut i naturområdet.

Utedass och rastplatsen ska finnas kvar, men informationstavlorna blir tillfälliga under sommaren. Planen är också att göra en helt ny ingång till naturreservatet i Ösjönäs.

– Vi hoppas att besökarna har förståelse för att det är lite stökigt runt byggarbetsplatserna, säger Daniel Gustafson.

Ombyggnationen beräknas vara klar i maj 2017.

Mer läsning

Annons