Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhall öppnar tvätteri i Laxå

Det statliga företaget Samhall ska öppna ett tvätteri i Laxå. Laxå kommun och Samhall har skrivit ett projektkontrakt på ett år.

Annons

Laxå kommun har under ett par år utrett huruvida kommunen ska starta ett kommunalt tvätteri eller ej.

– Idag har vi lokaler som inte är fullgoda när vi ska tvätta brukartvätten. Idag är det en anställd inom vården som tvättar brukarnas tvätt, säger Thorsten Holgersson, socialchef i Laxå kommun.

Beslutet blev till slut att inte starta ett eget tvätteri på grund av att investeringskostnaden var för hög. I stället så skrevs ett projektavtal med Samhall. Samhall är ett statligt företag som hjälper till att skapa arbeten till personer med funktionsnedsättning.

– Vi kommer att köpa tvätt- och inköpstjänster. Om Samhall sedan vill kan de utöka sin verksamhet, säger Thorsten Holgersson.

I och med tvätteriet

kommer det att skapas fler arbetstillfällen.

– Vi hoppas och tror att tvätteriet och inhandlingstjänsterna kan ge mellan fem till sju jobb. Det är jätteroligt att vi kan erbjuda jobb i Laxå, säger Jan Larsson, arbetsområdeschef för Örebro och Bergslagen på Samhall.

I dagsläget letar Samhall efter en lämplig lokal i Laxå att ha tvätteriet i och planen är att tvätteriet öppnar under hösten 2013.

Mer läsning

Annons