Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFI-undervisning fortsätter i Laxå under hösten

SFI-undervisningen blir kvar i Laxå under hösten. Det kom kommunledningen i Laxå och ledningen för Sydnärkes utbildningsförbund överens om på ett extra möte på onsdagsmorgonen.

Annons

NA skrev i tisdagstidningen att Laxå kommun kräver att SFI-undervisningen finns kvar i Laxå. På onsdagsmorgonen hölls ett extra möte angående språkundervisningen i Laxå.

– Vi har t räffat en preliminär överenskommelse att SFI blir kvar i Laxå under hösten. Vad som händer sedan får utredningen för samordning av vuxenskolan visa, säger Hans Karlsson (S) ordförande för Sydnärkes utbildningsförbunds direktion.

Redan 2009 beslutade direktionen att samordna all vuxenutbildning till en gemensam enhet i Hallsberg.

Under våren 2014 räckte inte lokalerna till på Alléområdet i Hallsberg och Sydnärkes utbildningsförbund valde då att hyra lokaler tillfälligt i Kunskapens hus i Laxå. Dit flyttade en del av SFI-undervisningen.

Under våren beslutades det att SFI-undervisningen skulle flyttas tillbaka till Hallsberg. Elever, lärare samt kommunledningen i Laxå protesterade. 

I maj beslutade direktionen att det ska göras en analys av effekterna av samordningen av förbundets vuxenutbildning. Laxå kommun skrev ett yttrande till Sydnärkes utbildningsförbund där de framhåller vikten av att få behålla SFI-undervisningen. I onsdags träffades en överenskommelse om att SFI-undervisningen är kvar i Laxå under hösten tills utredningen är klar.

Ett extra sammansträdesmöte kommer att hållas med medlemskommunernas kommunstyrelseordföranden och direktionen inom kort.

Mer läsning

Annons