Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker kommundirektörsjobb i Lekeberg

Harry Lundin, Ewa Lindberg, och Marie Hillman intervjuas under torsdagen Alla tre har sökt jobbet som ny kommundirektör i Lekeberg.

Annons
Harry Lundin är en av tre som söker jobbet som kommundirektör i Lekeberg och blir intervjuad under torsdagen.

Harry Lundin är sedan 2013 kommunchef i Laxå kommun och har tidigare varit bland annat miljökonsult i flera företag och sedan miljöchef i Sydnärkes miljöförvaltning. För drygt två år sedan sökte han jobbet som kommundirektör i Lekeberg men fick det inte. Den här gången uppmanades han att söka och ombads sända in en intresseanmälan.

–Jag trivs jättebra i Laxå med ett spännande uppdrag och fantastiska medarbetare men jag vill lyssna på vad det är Lekeberg kan erbjuda och hur de ser på framtiden. Om jag blir erbjuden jobbet får jag ta ställning.

Ewa Lindberg är t f kommundirektör just nu efter att Hans Boskär sade upp sig i februari. Ewa har ett förordnande som chef för kultur- och bildningsförvaltningen i Lekeberg där hon varit anställd sedan augusti 2010. I sin intresseanmälan säger hon sig vara redo för nya utmaningar och vill leda och driva utvecklingsarbete på ännu mer kommunövergripande nivå.

Den tredje personen som Poolia valt ut av drygt 40 intresseanmälningar enligt kravprofilen är Marie Hillman, ekonomichef och t f kommunchef i Vadstena kommun.

Efter intervjuer och eventuella kompletteringsintervjuer kan kommunstyrelsens arbetsutskott bestämma sig. De har nästa ordinarie möte efter påsk.

Personalchef Peter Brändholm säger med tanke på uppsägningstiderna att en ny kommundirektör kan vara på plats den första augusti i bästa fall.

- Sedan beror det på vem det blir. Om det blir Ewa Lindberg så är hon redan "i huset". Då får man hitta en ny chef för kultur-och bildningsförvaltningen.

Mer läsning

Annons