Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städdag för dyr för kommunen

Det blir ingen städdag i kommunens regi i år. Orsaken är att Laxå kommun ser över sin ekonomi.

Annons
Städdag. Mycket skräp samlades in i Finnerödja förra året. Frågan är hur mycket skräp det blir i år. Arkivfoto: Peter Eriksson

För ett par år sedan började Laxå kommun att samordna två städdagar i kommunen, en på hösten och en på våren. Syftet med städdagarna var att invånarna i kommunens olika orter skulle städa och plantera lökar tillsammans. Städdagarna arrangerades av byalagen och kommunen stod för hämtning av skräp, fika och blomsterlökar.

Från och med i år får byalagen och föreningarna själva arrangera städdagarna, utan kommunens hjälp.

– Det var inte så många som kom i Laxå. Kommunen måste spara pengar. Tidigare har vi hämtat skräpet samma dag som städdagen, men nu kommer det att bli första veckodagen efter, säger Mats Fransson, utvecklings- och näringslivschef i Laxå kommun.

På lördag den 28 september kommer det att vara en städdag i Finnerödja och det är Finnerödjas byalag som står för arrangemanget.

– Det blev igen städdag i våras så därför började vi i somras planera för en städdag nu i september. Vi kör i gång klockan 9 på lördag vid återvinningsstationen i Finnerödja, säger Ann-Sofie Gustavsson, ordförande i Finnerödja byalag.

Mer läsning

Annons