Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävlar med egen rapp

Rappen från ingenstans. Så heter rapplåten som årskurs sex i Finnerödja skola har skrivit. Låten, med tillhörande video, är just nu med i tävlingen Dizza tobak av Non smoking generation.

Annons

Under fem månader har svenska skolungdomar i årskurs 5, 6, 7 och 8 arbetat med att skapa kampanjer i syfte att motverka att ungdomar i tidiga åldrar börjar röka eller snusa. Skrev en rapplåt

Projektet Dizza tobak är ett samarbete mellan SAMBA (Samarbete för barnen) och A Non Smoking Generation.

Efter att ha rappat på historielektionerna så skrev eleverna i årskurs sex i Finnerödja skola en ny rapplåt ”Rappen från ingenstans” som de skickade in till Dizza tobak.

– Det var kul, men svårt att komma på en bra text. Men jag blev nöjd, säger Matilda Persson.

”Hoppas vi vinner”

Hennes klasskompisar håller med.

– Jag hoppas vi vinner. Det är många som säger att de tycker den är bra, säger Mikaela Lindström.

På internet ligger låten ute så besökare kan rösta. Det bidrag som har fått flest röster vinner 25 000 kr till klasskassan. Andrapris är 15 000 kronor till klasskassan och tio bidrag vinner tredjepriset som är 5 000 kronor till klasskassan.

– Om vi vinner något pris kommer pengarna att gå till vår klassresa som vi ska göra till västkusten, säger läraren Susanne Urberg.

Hittills har Finnerödjaelevernas bidrag visats 1 639 gånger och fått fyra stjärnor av fem. Omröstningen pågår fram till den 9 maj.

Mer läsning

Annons