Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolk kräver 500 000 och polisanmäler kommunen

En man som haft tolkuppdrag inom Laxå kommun har polisanmält kommunen. Men ärendet är redan utrett och avslutat, berättar kommunchef Ronny Johansson.

Annons

Under åren 1986 till 1997 hade mannen tolkuppdrag inom Laxå kommun. Eftersom mannen var uppdragstagare och inte anställd inom Laxå kommun betalade kommunen inte in avgifter till mannens försäkringsbolag, det skulle mannen ha gjort själv. Men mannen anser att han var anställd inom kommunen. Och att kommunen är ansvarig för att hans försäkringsbolag inte vill betala ut pengar till honom nu.

Långvarig tvist

Tvisten mellan Laxå kommun och den manlige tolken pågick under ett flertal år men är nu avslutad, berättar kommunchef Ronny Johansson.

– 2007 var senaste gången som personalavdelningen tittade igenom alla handlingar.

Utreds av polisen

Kommunen har varit i kontakt med Sveriges kommuner och landsting för att vara säkra på att de har agerat på ett korrekt sätt. Men ärendet har inte prövats i rättsliga instanser eftersom mannen hittills inte överklagat.

– Från kommunens sida är detta färdigutrett och det beskedet har mannen fått, säger Johansson.

Dock verkar den manlige tolken inte acceptera det beskedet utan kräver kommunen på 500 000 kronor i ersättning. Ärendet utreds just nu av polisen.

Mer läsning

Annons