Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppnamnen på KD:s vallista spikad i Laxå - Mustonen avancerar till platsen bakom kommunalrådet

Artikel 12 av 213
Valet 2018
Visa alla artiklar

I dagarna har Kristdemokraternas partiavdelning i Laxå haft årsmöte. Hela kommunlistan inför höstens val är inte färdig, men toppnamnen är spikade.

Annons
Anette Schön, Thorbjörn Bäckryd, Bo Rudolfsson och Nea Mustonen är toppnamnen på KD:s kommunlista inför höstens val.

I topp är inte oväntat nuvarande kommunalrådet, politiska veteranen Bo Rudolfsson.

Till andraplatsen har Nea Mustonen avancerat. Mustonen, som tidigare arbetat som ambulanssjukvårdare, har under de senaste åren varit ersättare i kommunfullmäktige och ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

På tredje plats står Thorbjörn Bäckrud. Han arbetar som civilekonom och fårfarmare, och har under den senaste mandatperioden varit vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen.

På plats fyra finns ett annat välkänt ansikte för Laxåborna: Anette Schön, som har varit ordförande i social- och omsorgsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen sedan valet 2014.

Femte-, sjätte- och sjundeplatsen innehas av Karina Martinsson, Rolf Johansson och Rebecka Schön.

Hela listan är inte färdig. Flera nominerade och andra som anmält intresse ska kontaktas innan kommunlistan är komplett.

- Vi siktar på fortsatt styre för partierna i Ett bättre Laxå (KD, C, MP och L) och för Kristdemokraterna är åtta mandat målet. Vi har visat att vi kan styra Laxå kommun trots de dåliga förutsättningar vi fick från tidigare styret efter valet 2014 och den utmaning detta har inneburit. Nu har vi en ordnad ekonomi, satsningar på det som varit eftersatt under många år och en positiv utveckling, skriver Bo Rudolfsson i ett pressmeddelande.

Annons