Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två kyrkor går samman och bildar Bergskyrkan

Pingstkyrkan i Laxå och Missionskyrkan i Röfors går samman och bildar i morgon söndag Bergskyrkan i Laxå.

Annons
Byter namn.  I morgon söndag blir två församlingar en. Pingstkyrkan i Laxå går samman med Missionskyrkan i Röfors och byter namn till Bergskyrkan. Pastor är Ronny Söder. Foto: Tove Svensson

Under tre år pågick diskussionerna om att Pingstkyrkan i Laxå och Missionskyrkan i Röfors skulle bilda en gemensam församling.

– Vi har haft ett samarbete och för tre år sedan träffades vi i styrelserna och började tala om att bli en församling, säger Ronny Söder, pastor Pingstkyrkan och Missionskyrkan, som från och med i morgon söndag kommer att heta Bergskyrkan.

Det fanns flera förslag på namn innan det slutligen blev Bergskyrkan.

– Det fanns förslag som Rondellkyrkan och Vällarekyrkan. Tillslut blev det Bergskyrkan eftersom vi har Bergskanalen och Midsommarberget som finns i närheten. Det står även mycket om berg i Bibeln, säger Ronny Söder.

Den nya församlingen kommer att ha cirka 140 medlemmar.

Invigningen av Bergskyrkan kommer att ske med en fest i kväll för församlingsmedlemmarna och i morgon söndag kommer kyrkan att vara öppen för alla. – Det en festgudstjänst med Laxå Blåsorkester, sång och musik. Det blir även ett församlingsmöte för olika val. Sen går vi ut och spelar en fanfar för den nya kyrkan och avslutar med en tårtfest, säger Ronny Söder.

Invigning. Nu är nya namnet på plats och Bergskyrkan redo att invigas.

Mer läsning

Annons