Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två lastbilsolyckorpå en halvtimma

Två lastbilsolyckor inträffade väster om Laxå under natten mot torsdagen. En av lastbilarna krockade med en personbil och tre personer fick föras till USÖ.

Annons

Örebropolisen larmades om den första olyckan klockan 00.30. En långtradare hade ställt sig på tvären.

- Själva bilen har åkt ner i diket och släpet blockerar vägen. Det är totalstopp i västergående färdriktning så vi får leda om trafiken, säger vakthavande polisbefäl Peter Persson.

Vid tretiden var bärgningsarbetet fortfarande i full gång och polisen dirigerade förbi trafiken från de båda riktningarna växelvis.

Det finns inga uppgifter om att någon människa har kommit till skada i den olyckan.

Tre till USÖEn halvtimma senare var det dags igen. Då hade en lastbil kolliderat med en personbil på E20 vid Finnerödja. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen. Räddningstjänsten fick klippa upp taket för att få ut en av de drabbade i personbilen.

- Det var tre personer i personbilen och två av dem fick föras till sjukhus på bår. Även den tredje åkte till sjukhus, säger Peter Persson.

Det är oklart vilken typ av skador de ådragit sig, men på torsdagsmorgonen meddelade personal på USÖ att det rör sig om lättare skador.

- Men bilen blev skrot, säger Peter Persson.

Vid tretiden var räddningstjänst och polis klara på platsen.

Annons