Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga kan få jobb inom vården

Nästa år kan ungdomar få arbeta inom äldrevården. Motionsförslag utreds av den sociala enheten.

Annons

En motion från kristdemokraterna Bo Rudolfsson och Cathrine Nordlund från februari i fjol angående att ungdomar skulle få arbeta inom Laxås äldrevård har fått nytt liv.

Laxå kommun har ungdomsjobb under sommarlovet för dem som är mellan 16 och 18 år. Då erbjuder kommunen ungdomarna att arbeta fyra timmar per dag i fyra veckor. I motionen föreslog politikerna i KD att kommunen skulle införa liknande ungdomsjobb periodvis under hela året. Motionärerna menade att de äldre brukarna skulle få mer social samvaro samtidigt som de unga fick chans att tjäna extrapengar. Dessutom skulle detta kunna innebära att fler unga blir intresserade av att arbeta inom Laxås äldreomsorg i framtiden, trodde motionärerna.

I ett första motionssvar från kommunen stod det att den ordinarie personalen inte hade tid att handleda ungdomarna och motionen skulle därmed avslås. När ärendet togs upp i kommunfullmäktige i oktober i fjol bestämde politikerna att social- och omsorgsnämnden skulle undersöka om förslaget gick att genomföra inom nämndens verksamhet.

Nu har social- och omsorgsnämnden bestämt att den sociala enheten tillsammans med arbetsmarknadsenheten ska försöka att genomföra förslaget, med start 2013.

Mer läsning

Annons