Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välmatad säsong på Tivedstorp

Företagsevent, musikfestival och finsk buffé. Lite av mycket som anläggningen och kaffestugan i Tivedstorp och lockar med under årets säsong.

Annons
Kocken Arto Aitoharju berättar om påskbuffén för gästen Kerstin Häggstam-Nord. Längst bak står föreståndaren Jukka Emanuelsson.

Ett tydligt vårtecken i Tivedsbygden är förstås när kaffestugan i Tivedstorp slagit upp portarna för året. Nu är det gjort och varje söndag eftermiddag till och med maj är serveringen öppen. Boendet är också tillgängligt, och redan nu har utländska gäster börjat anlända.

– Ja, vi har haft fem spanjorer här och till det även några norrmän. Naturen lockar hit de långväga gästerna. Förra året räknade vi in 17 olika nationaliteter, berättar Jukka.

Från och med juni kör säsongen i gång på allvar med öppethållande alla dagar. Ägarparet Jukka och Marja Emanuelsson går nu in på sin andra säsong.

– Vårt första år gick över förväntan, säger Jukka.

Nytt är att olika ledningsgrupper från företagsvärlden upptäckt vilken potential Tivedstorp och dess omgivningar har.

– De söker ”teambuilding” i naturen med vandringar, flugfiske med mera. Paketlösningar med boende, mat och upplevelser.

Stående aktiviteter som Tivedstorp deltar i är Sköna maj samt släkt- och bygdeforskningsevenemanget Rötter i Tiveden. Den 19-20 maj kommer Folke Dahlbergs sällskapet till anläggningen för att fira sina tio år, och Folke Dahlbergs födelse för 100 år sedan. Filmförevisning, föredrag, lite bilder och böcker är några inslag då.

Dessutom ska naturfotografen Björn Emanuelsson ställa ut en del av dina bilder. Rötter i Tiveden har sin bas på Tivedstorp, och som ett inslag i den veckans sista del arrangeras en musikfestival. Den allra sista kvällen av evenemanget kommer Jukka och hans finskbördige kock Arto Aitoharju att ställa fram en läcker finsk buffé. Detta med tanke på Tivedstorps rötter, ursprunget från finninvandringen.

Mer läsning

Annons