Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarnas kapell blir vägkyrka

Vandrarnas kapell i Tivedstorp blir till vägkyrka under sommaren. Kapellet öppnas redan i dag måndag, och sommarevenemangen är många vid en titt i programmet.

Annons
Håller öppet. Ulla Karlsson, ledamot i kyrkorådet, är en av flera som kommer att finnas på plats vid Vandrarnas kapell.

Att hålla vägkyrka i den idylliska kultur- och naturmiljö som Tivedstorp erbjuder bör locka många besökare under sommaren.

Programbladet är fulltecknat av olika former av arrangemang fram till och med den 14 augusti då sommarkyrkan stänger. Varje lördag klockan 18 hålls helgmålsbön och på söndagarna blir det gudstjänst klockan 16.

Fem onsdagar är vigda åt lite speciella programpunkter. Starten sker nu på onsdag klockan 18 då Karl-Arne Blom berättar om rymden under rubriken ”Inget nytt under solen”. Onsdagen den 6 juli ordnas det lek och stoj med Lotta Sandström.

”Med Påskön i sikte” heter ett inslag med Ingbritt och Klas Wiklund, och det ges den 13 juli. Två veckor därefter, den 27 juli, delger Kerstin Häggstam Nord och Anna Nord åhörarna sina intryck från en resa i mellanöstern. Tre dagar in i augusti handlar det om musik och sång med ungdomar i ett program som kallas ”Sommar med Carlssons”.

På midsommaraftonen klockan 21 hålls även en mässa i sommartid. Den intilliggande kaffestugan är förstås öppen för dem som vill ta en fika i samband med besöket i Vandrarnas kapell.

Mer läsning

Annons