Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledamöter för nytt bolag

Kommunfullmäktige i Ljusnarsbergs kommun har fastställt bolagsordning för det nya kommunala bolaget Ljusnarsbergs kommunlager AB. Fullmäktige har även utsett ledamöter och ersättare i styrelsen.

Bolaget ska bygga ett lagerhotell för maximalt 45 miljoner kronor. Lagerlokalerna kommer att hyras ut till Kopparbergs bryggeri.

När hyreskontraktet går ut är tanken att bryggeriet ska köpa lagerfastigheten av det kommunala bolaget. Bryggeriet får då köpa byggnaden för det bokförda restvärdet.

Den av kommunfullmäktige antagna bolagsordningen innebär bland annat att bolagets aktiekapital ska vara lägst 50 000 och högst 200 000 kronor.

Kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S) har utsetts till ordförande för bolaget. Vice ordförande blir partikamraten Ingemar Javinder.

Övriga i bolagsstyrelsen är Gert Stark (S), Ulla Kalander-Karlsson (S), Pirjo Nilsson (S), Astrid Dahl (V), Hans Hedborg (C), Sivert Bäck (C), Ulf Hilding (M), Oskar Martinsson (KFL) och Ralf Nielsen (KFL)