Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla skyller på alla

Jo, nog har han orsak att beklaga det inträffade, gatuchefen i Örebro kommun, Tommy Karlqvist. Detta trots att han säger att det inte är kommunens fel.

Annons

Ett antal bilägare som hade parkerat sina bilar på Venavägen i Örebro fick för en tid sedan böter på 1 000 kronor vardera för att de ställt sina bilar där. Men de stod där helt enligt gällande regler. När de parkerade fanns inga skyltar som aviserade förbud.

Förbudsskyltarna sattes upp under tiden som bilarna stod parkerade och då kom lapplisorna och utfärdade böter, trots att de som stod där inte hade en chans att parkera rätt. Så får det inte gå till.

Nu skyller alla på alla. I vanlig ordning. Det blev fel, men ingen har gjort fel och de som drabbas är bilägarna som nu själva var och en får gå till polisen och skriftligt bestrida felparkeringsböterna, men först efter det att de har tvingats betala sina tusen kronor. Det är inte rimligt.

På grund av ett vägarbete var det förbjudet att parkera på gatan mellan den 5 och 15 juni. Så stod det på skylten då. Men vägarbetet blev inte klart i tid och parkeringsförbudet förlängdes. Dock kom inte de nya skyltarna upp förrän den 18 juni – när bilar redan var parkerade där.

Enligt gatuchefen Tommy Karlqvist har ”många anlitat varandra och en av underentreprenörerna” bytte skylt senare än planerat. Och parkeringsvakterna tittade på skylten och lappade bilarna. Gatuchefen hävdar att missen ligger utanför kommunens kontroll och nu försöker rätta till det.

Vän av ordning kan fråga sig hur det kommer att gå till. De drabbade bilägarna får först betala och sedan gå till polisen för att häva böterna. Det kräver en del administration och det tar säkerligen en god stund innan tusenlappen betalas tillbaka.

Örebro kommun rycker på axlarna. Inget är vårt fel även om vi missat i kommunikationen.

Jo, det är kommunens fel. Kompensera bilägarna med fri parkering under en tid!

Mer läsning

Annons