Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Happy ending” på allvar!

”En ryggmassage – och en happy ending, tack”. En vanlig företeelse vid företag som ger thaimassage.

Annons

Eller tänk dig så här: Ljusen är tända och i bakgrunden spelas lugn musik. Du har bokat en timmes thaimassage. Alltså massage och ingenting annat.

Men så plötsligt känner du hur massören greppar tag i ditt skrev. Eller så blir massören förvånad över att du inte vill köpa en sexuell tjänst.

Begreppet ”happy ending” har funnits sedan de första thaimassagesalongerna först började dyka upp i Sverige. Och det visar sig vara något som salongerna verkligen erbjuder. För några hundra kronor onanerar massören åt kunden. Inför lagen räknas det som sexköp – kriminaliserat i Sverige sedan den första januari 1999.

Låt oss leka med tanken att det var svartsprit det handlade om. Att det stod ett gäng med droghandlare på Stortorget och öppet sålde små flaskor med alkohol till förbipasserande. Skulle polisen ingripa då? Ja, med all sannolikhet. Så vad är det som gör att polisen i Örebro inte ingriper när det gäller sexköp på thaimassagesalonger?

Att sju av tio salonger erbjuder kunden sexuella tjänster, tyder på att de inte gör särskilt mycket för att dölja vad de håller på med. Det är i och för sig inte förbjudet att sälja sexuella tjänster, däremot att köpa.

Samtidigt är det inte okej att antasta människor som faktiskt kommer för att få just massage. Sådana här avslöjanden ger hela thaimassagebranschen en oprofessionell stämpel. Människor som vill betala för en massage går någon annanstans.

De thaisalonger med en hederlig verksamhet riskerar att hamna i en situation där de måste stå till svars för kunder som frågar efter sexuella tjänster. Det är dags att ta ”happy endings” på allvar.

Örebropolisen borde vara väl medveten om vad som försiggår. Är det, som de säger, en resursfråga som gör att de inte sätter in tyngre artilleri? Eller rycker de bara på axlarna? Oavsett vad det är som gör att polisen inte ingriper för bekämpa sexbrotten, så är ignoransen inte godtagbar.

Mer läsning

Annons