Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du varit snäll?

Annons
ILLUSTRATION: TECKNAR-OLLE

Nu är det jul igen. Och ingen jul utan julklappar. Snälla barn har företräde, men även vuxna bör belönas efter förtjänst. Politiker inte minst.

Vi avslöjar redan nu vad tomten har i säcken för några utvalda. Först ut är en partiledare som får ett hårt paket. Heter man nästan Julholt så ger det förtur till klappsäcken.

Det skulle kunna vara det första exemplaret av den statligt tillverkade mobiltelefonen ”Cover up”, med täckning över allt och med inbyggt talfilter. Men den är för dyr, flera miljoner kronor. Det får bli en rulle silvertejp, en manlig present som kan reparera det mesta, även en slintande tunga.

Örebropolitikerna Lena Baastad (S) och Staffan Werme (FP) får var sin prenumeration på NA. En nyttoprodukt som är oöverträffad att tända i spisen med och därmed ett hjälpmedel till varm sinnesfrid.

Vad ska vi ge till Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson? En Bibel? Nej, det går inte. Kristendomen är en religion från Mellanöstern. Ett par glasögon, så han blir lite mer vidsynt. Nej, det funkar inte heller. Det var ju araberna som uppfann korrektionsglasen. Så han får väl lite korngröt eller möjligen en ask choklad, vit.

Kristdemokraternas Göran Hägglund är en renlevnadsman men frestas ändå med godis. Det får bli en Mats Odell i marsipan.

Fullmäktigeledamöterna i Nora behöver mest julefrid, så att de kan enas om en budget när de sammanträder i mellandagarna. Fast det är klart, ett paket med pengar skulle säkert inte sitta fel.

Den kommunala fastighetsförvaltningen i Örebro, KFÖ, måste naturligtvis få en upplevelsepresent. Typ att några av cheferna får laga mat tillsammans med en stjärnkock. NA betalar. Fast då kan väl KFÖ som av en händelse se till att det är ordentligt snöröjt just vid NA-anställdas bostäder. Det gäller ju att vara snäll mot tomten också.

Utseendet betyder så mycket, sägs det. Därför får den nordkoreanske arvtagaren Kim Jong-Un en rynkkräm, motsatsen till antikrämen. En hudvårdsprodukt som i alla fall kan ge honom sken av erfarenhet och visdom. Vi får hoppas att den också kan hjälpa honom att se klart.

Silvio Berlusconi får också en klapp, eller snarare en dask på lämpligt ställe. För den som har allt materiellt är nya upplevelser alltid välkomna. Till resten av EU-länderna i penganöd skickar vi trisslotter.

Sista av alla får den svenske kungen en bok i vett och etikett. Det är aldrig för sent att lära nytt. Därmed var säcken tom och vi önskar er alla en riktigt god jul.

Mer läsning

Annons