Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kloka arbetsgivare tål offentlig kritik

Sådant som publiceras på internet kan få dramatiska följder för enskilda personer. En kvinna som var anställd på en McDonalds-restaurang i Örebro fick sparken.

Annons

Hon hade skrivit nedsättande om arbetsgivaren på Facebook. Dåligt omdöme kan man tycka. Men hennes chefs omdöme var inte heller på topp. Han skrev på sin egen Facebooksida: ”precis sagt upp en tjej som bloggade riktigt illa om sin arbetsplats ... nu småskrattar jag i vilket fall...”

Chefen fick ändå behålla jobbet. Men han plockade bort raderna på sin Facebook-sida efter några timmar. Internet erbjuder en ny frihet. En möjlighet för enskilda personer att förmedla budskap – eller hålla kontakt med sina vänner.

Hade kvinnan sagt något om sin arbetsplats när hon träffade sina kompisar på krogen eller till sin familj hemma i köket, hade ingenting hänt. Då hade arbetsgivaren antagligen inte ens fått reda på vad som hade sagts.

Och här är kärnan av problemet. Att blogga eller att skriva på en hemsida är inte detsamma som att säga något till en kompis. Att skriva en rad på internet är en publicering. Vem som helst – var som helst i världen – kan läsa vad du skriver. Och någon av dem som läser kan ta illa upp.

Å ena sidan är detta en tillgång. Även den som inte äger en tidning kan komma till tals. Den som är förbannad på att han eller hon inte får sin insändare publicerad i NA kan publicera den på nätet i stället.

Friheten på internet har också visat sig ha en förödande effekt på diktaturstater. Det är ingen tillfällighet att regimer i länder som Kina och Iran satsar betydande belopp på att filtrera och censurera internet.

Å andra sidan: när texter publiceras krävs det omdöme och försiktighet. En tillfällig nyck framför datorn kan få förödande konsekvenser.

I fortsättningen kommer ungdomar som anställs att få upplysningar om ”vad som gäller”, säger Magnus Pojen, ägare till de fyra McDonalds-restaurangerna i Örebro.

Det är inte okej att förtala arbetskamrater, chefer eller någon annan på internet. Men om de anställda får veta att de inte får kritisera sin arbetsgivare offentligt. Ja, då krockar kravet på lojalitet med yttrandefriheten. En klok arbetsgivare inser att verksamheten måste tåla offentlig kritik.

Mer läsning

Annons