Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kom ungdomslönen

Annons

Introduktionsjobb med 25 procent lägre lön. Men då ska också 25 procent av arbetstiden utgöras av utbildning. Så står det i det avtal som Sveriges kommuner och landsting (SKL) slöt med fackförbundet Kommunal på söndagen.

När Folkpartiet för en tid sedan väckte tanken på lägre ungdomslöner ledde det till protester från alla möjliga håll. Till och med statsminister Fredrik Reinfeldt markerade att han inte ansåg att lägre lön för ungdomar är någon väg framåt.

Men nu blir det så på ett av de största avtalsområdena. Det kan inte ens Fredrik Reinfeldt göra något åt. Det är parterna på arbetsmarknaden som bestämmer villkoren.

Visserligen är det en annan modell än den som Folkpartiet förespråkat. Men avtalet mellan SKL och Kommunal innebär att parterna gör skillnad mellan den som har lång tid i yrket och den som är nyanställd. Den nyanställde förväntas inte klara lika mycket som den erfarna. Det kommer att synas på lönen. Men det innebär också en skyldighet för arbetsgivaren att erbjuda utbildning.

Vi ska inte inbilla oss att avtal av det här slaget är den stora grejen som löser problemet med arbetslöshet bland unga – eller någon annan grupp. Men det är ett steg i rätt riktning. Ungdomar får ytterligare en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Kommuner och landsting får ett nytt redskap för att rekrytera medarbetare.

Kommunal har gått med på att ta bort de individuella garantierna i det nya avtalet. Det är omstritt. Oftast har avtalen haft en konstruktion som ger åtminstone en del åt alla. Det har av tradition betraktats som mest rättvist.

Men hur rättvist är det egentligen? Anställda som jobbar hårt, som kommer med nya förslag om hur arbetet ska organiseras och som verkligen brinner för sitt yrke får då samma ökning som dem som inte sköter sitt jobb (för sådana finns det naturligtvis i Kommunal, liksom i alla andra avtalsområden).

Det borde vara mer rättvist om varje anställd kan påverka sin lön med sin arbetsinsats. Då måste också parterna ha större frihet att fördela den löneökning som avtalet ger. Mindre av ”lika åt alla”. Mer till de individer som kämpar hårdast i ett många gånger tufft yrke.

Mer läsning

Annons