Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänker Indien kriga mot Sverige?

Annons
Hot mot Sverige? Indiska soldater på parad. Rustar Indien för krig mot Sverige? Ja, om vi ska tro pastor Stanley Sjöberg. Arkivbild: Dar Yasin/Scanpix-AP

I Örebro-tidningen Hemmets Vän presenterar pastor Stanley Sjöberg något som får 11 september att framstå som en fjärt i världsrymden. Hans huvudpoäng är följande: ”Världsreligionerna planerar för ett globalt krig mot kristendomen, med lagar som inte tillåter religionsfrihet, mission och möjligheten att omvända sig till tro på Jesus, för att bli en kristen.”

I denna världsbild har alltså företrädare för hinduer, buddister och muslimer gaddat sig samman, för att slå mot den kristna delen av världen. För att understryka hotet beskriver Stanley Sjöberg hur många soldater Indien och Kina förfogar över. Det är ju en intressant tanke att det kommunistiska Kina skulle delta i en religiös konspiration.

I den verkliga världen ser det ut så här: Det muslimska Pakistan och det av hinduer dominerade Indien befinner sig sedan årtionden i ett tillstånd av nästan krig. Knappast läge för att de plötsligt skulle agera som en enad allians. Kina – som skulle stå för den buddistiska delen av konspirationen — har under årtionden irriterats över att Indien gett en fristad åt – buddisten Dalai Lama. Inte heller där finns det förutsättningar för förtroendefullt samarbete – än mindre för gemensam krigsplanering.

Och det blir värre. Det är nämligen inte bara Kina, Indien och de muslimska länderna vi ska se upp med. Stanley Sjöberg lyckas också att peta in Sverige och Nato i den stora konspirationen:

”Det pågår en förberedelse till att angripa Israel och fördriva det judiska folket. Vi är medvetna om hur Bibeln förutsagt det som riskerar att hända. Det är djupt oroande att Sveriges regering ansluter sig till Natoalliansen och sannolikt kommer att finnas med i militära insatser också mot Israel, när kravet ställs på att Jerusalem ska utropas som palestiniernas (filisteernas) huvudstad.”

Alltså: Sverige kommer snart att delta i ett krig mot Israel. Och dessutom kommer vi att angripas av arméer från Kina och Indien.

Dessutom: Upproren mot de arabiska diktaturerna är en bluff. Det är islamister som ligger bakom alltihopa.

I artikeln presenterar Stanley Sjöberg också en del faktauppgifter, som helt saknar förankring i verkligheten. Han har – av någon anledning – kommit fram till att USA hade 180 000 soldater i Vietnam. I själva verket var det som mest 543 400 (1969). Han skriver att kriget i Afghanistan kostar 700 miljarder dollar per år. Då har han räknat fel med mer än 1000 procent! Möjligen förväxlar han Afghanistan-kriget med USA:s totala försvarsbudget. Den kommer åtminstone i närheten av 700 miljarder dollar per år. Men inte heller då blir siffran korrekt.

Detta är inte bara lite fördomsfullt och korkat. Det närmar sig gränsen till galenskap.

Stanley Sjöberg har all rätt att skriva vad han vill. Och Hemmets vän får naturligtvis publicera vad som helst. Men jag blir bekymrad över att det finns folk som tar det här på allvar.

Stanley Sjöbergs slutsats är att vi i Sverige ska förbereda oss. Vi ska bli självförsörjande på livsmedel. Vi ska se till att ha bebyggelse från norr till söder. Och vi ska ha en bra djurhållning. Vi ska vara beredda att ta emot de flyktingar som måste fly undan ”satanisk ondska”. Men tänk om de som flyr är muslimer, hinduer eller buddister som ingår i den gigantiska konspirationen. Eller de kanske kommer från något Nato-land, som också ingår i konspirationen.

Oförargligt? Nej inte alls. Stanley Sjöberg är trots allt inte vem som helst. Delar av Frikyrkosverige tar honom på allvar. Han målar upp en konspiratorisk världsbild som kan ligga till grund för extrema rörelser. Sådant får inte stå oemotsagt.

Läs Stanley Sjöbergs artikel här.

Mer läsning

Annons