Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vad var det vi sa?”

Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) och oppositionsrådet Ola Karlsson (M) är rörande överens: Region Örebro län behöver bli bättre på att granska företag som de anlitar.

Annons

Det torde vara en självklarhet. Ju mer pengar som betalas ut från skattebetalarnas ficka till privata företag, desto viktigare är det att granska alla led hos mottagaren. Det är därför som Skatteverket i år har ökat sin granskning av så kallade resursläkare i bemanningsföretag i vårdsektorn. Kontrollen blir hårdare i takt med att privata företag bemannar allt fler sjukhus.

Varje gång som den här frågan lyfts fram i media hörs vänsterflankens upprörda stämma: ”Vad var det vi sa?”. Och visst, det finns mycket att säga om bemanningsföretag inom vården. Det är en skenande kostnad för landstingen. Det blir svårare med uppföljning och kontinuitet när personalen byts ut och arbetet inriktas mest på att släcka bränder. Men vad har vi för alternativ?

Sveriges läkarförbund menar att inhyrd personal är ett effektivt system, men att det inte är någon långsiktig lösning. I stället för att gapa om ”skatteplanering” borde vi se till grundproblemet: Den allvarliga bristen på personal inom svensk sjukvård. Det tyder på ett systemfel. Vad svensk sjukvård behöver är reformer och omstruktureringar – och i väntan på dem flyr personalen till Norge.

Visst finns det företag som missbrukar systemet eller som brister i kontrollen av sin personal. Och visst behöver Region Örebro län blir bättre på att granska och följa upp företagen som de anlitar. Men faktum är: Det är bemanningsföretag som får svensk sjukvård att gå runt i dag. När landstingen misslyckas med att lyssna på vårdförbund och fackföreningar, så är det privata företag som säkerställer att vi får den vård som vi har rätt till.

Vad våra politiker borde fokusera på är hur vi kan garantera en mer långsiktig bemanning inom vården. Hur gör vi sjukhus och vårdcentraler runt om i länet till attraktivare arbetsplatser?

Mer läsning

Annons