Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledins drömdebut – felfri i junior-EM 

Ingen miss i debuten i junior-EM. Då nådde Mattias Ledin sitt mål – och slutade bland de fem främsta. – Jag fixade 20 mil utan ett enda fel, säger han.

På söndagen avslutades junior-EM i rally i estländska Tartu. Mattias Ledin, från Lindesberg som tävlar för Kopparberg, hade sin plan klar innan den sista etappen:

– Jag är säkerheten själv i vanliga fall, och nu bestämde jag mig för att åka med ännu större marginaler. En miss hade blivit så kostsam, och det ville jag undvika, säger han.

Sagt och gjort, Ledin tog det lugnt och säkert utan att för den delen halka efter.

– Ja, tidsmässigt förstod jag att det skulle bli svårt att få min körning att räcka till någon medalj i och med att jag tog det så lugnt. Men jag ville visa att jag kunde ta mig i mål i min EM-debut, och inte vara den som körde bort mig.

Ledin klarade av att hålla bra koll på ratten, och åkte i mål på en femteplats.

– Det var två saker som jag, framför allt, hade hoppats på innan tävlingen: Att komma i mål samt sluta bland de fem främsta. Jag fixade 20 mil utan ett enda fel. Jag får vara nöjd med vad jag presterade, och det var skönt att slippa åka tio varv som en annan svensk fick göra.

Han var en dryg minut från att nå en pallplats.

– Men det var inte många tiondelar som jag tappade per kilometer gentemot den som vann tävlingen. Det här gav mig en ordentlig mersmak inför framtiden.

Mattias, är det aktuellt för dig att köra någon ny EM-tävling snart?

– Klart att jag skulle vilja det, men vi får se om det finns pengar. Det är inga billiga kalas att vara med i, sådana här tävlingar, säger Mattias Ledin.

Svenske Emil Bergkvist slutade tvåa på den sista etappen, och vann följaktligen junior-EM-guld.