Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif GW:s oro – för rymlingen Kastellanoss: "Enkla förklaringen till att de inte hittat honom"

Artikel 18 av 34
Rymningen från fångtransporten i Laxå
Visa alla artiklar

Kristofers Kastellanoss är fortfarande på fri fot. Nu säger polisprofessorn Leif GW Persson att han är rädd för att rymlingen kan ligga kvar i sökområdet.
– Jag blir nästan lite orolig för honom, säger GW i TV4:s program Nyhetsmorgon.

Annons

Kristofers Kastellanos, misstänkt för mord, rymde från en fångtransport strax utanför Laxå för snart två veckor sedan. Polisen letade i runt 30 timmar i ett stort område kring Bäckedalen, den plats där Kastellanoss lyckades smita från en fångtransport. Men utan resultat.

Polisprofessorn Leif GW Persson tror inte att Kastellanoss är särskilt farlig. Istället oroas "GW" över vad som kan ha hänt med rymlingen.

– Alla människor kan vara farliga i ett trängt läge. Men det tror jag inte att man ska oroa sig för. Det är som jag sa, och det står jag fast vid, det är ingen månskensmördare. Det här är en person som vill slippa hamna på kåken, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Men det är mysteriöst att han lyckats hålla sig undan så länge. Jag är nästan lite orolig för honom.

Du blir orolig för honom?

– Ja, att han råkat ut för något. Det är ju den enkla förklaringen till att de inte hittat honom.

Med det menar polisprofessorn att Kastellanoss kan ha skadat sig under sin flykt undan poliserna.

– Jag är förvånad, alltså. I värsta fall är det så att han finns kvar där och att råkat ut för något. Slagit huvudet i en sten eller drunknat, säger han och fortsätter:

– Man har visserligen spårat av med hundar, och man har säkert varit utomordentligt noga och knackat in varenda dörr där det bor folk. Men, det har varit kolossalt varmt så det är inte så lätt för jyckarna att hitta spår.

Polisen har sedan tidigare utfärdat en internationell efterlysning gällande Kastellanoss. Polisen har även satt sin grupp specialiserad på att spåra och hitta personer efterlysta i borttmål. Fast, på att hitta Kastellanoss.

Annons