Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekeberg länets bästa tillväxtkommun

För andra året i rad har Lekeberg fått pris som bästa tillväxtkommun i Örebro län. Det är aktiebolagens framgångar som jämförts för att få fram en vinnande kommun.

Det är kreditsupplysningsbolaget Syna som för sjätte året i följd gjort en rikstäckande granskning av landets aktiebolag. I varje län utser man den bästa tillväxtkommunen baserat på aktiebolagens omsättningar, nyanställningar och vinster.

– Det här är jätteroligt. Det här handlar inte om tyckande utan om kalla fakta, Syna går igenom ekonomin i företagen och får fram en vinnare på så sätt, säger Tomas Andersson, näringslivschef i Lekebergs kommun.

Även för 2011 tilldelades Lekeberg priset Bästa tillväxt och enligt Tomas Andersson är det entreprenörsandan som finns i kommunen som ligger bakom framgångarna.

Strak tradition– Det här är ju en småföretagarkommun där det finns en stark tradition av att man driver egna företag. 900 företag i en kommun med 7 300 invånare är mycket, säger Tomas Andersson.

Lekebergs kommun kommer att tilldelas ett diplom som bevis på att man vunnit priset.

De aktiebolag som ökat sin omsättning med minst fem procent, ökat antalet anställda och gått med vinst det senaste året får också diplom. I Lekebergs kommun får 18 företag diplom.