Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än lever den unga fotbollen i Mullhyttan

I går spelades det fotboll på Åsavallen. Mullhyttan IF:s P10-lag gjorde sin första match i seriespelen, vilket såklart var en spännande upplevelse för såväl spelare som hejande föräldrar.

Annons
Unga fotbollsspelare. Victor Löwegren, Billy Malm och Freddy Malm i Mullhyttans IF kämpade hårt mot Skyllbergs IK. BILD: JESSICA HENULIN

Laget, som består av spelare i åldern 9-11 år, spelar ihop för fjärde säsongen. Tidigare har de spelat poolspel, men gör nu debut i serien Örebro södra.

– Det är kanske inte så viktigt att vinna varje match, men det är ju roligt om det åtminstone blir jämna matcher, så de inte tappar sugen, säger Mats Jonsson, som tränar laget.

Mullhyttans IF har tre ungdomslag just nu, varav P10 är det äldsta. Det har varit lite svårt att få ihop tillräckligt med barn som vill spela fotboll, så det är lite spridning på åldrarna i lagen. Men nu verkar det vända.

– Den viktigaste rekryteringen vi har är fotbollsskolan som vi kör den 25-27 maj i år. Den riktar sig till 07:or och äldre, säger Mats.

Medan han är i full färd med att coacha spelarna på plan står hans fru Linda i kiosken, tillsammans med Peter Tollofsen. Båda har två barn som spelar fotboll, och att engagera sig i föreningen är självklart.

– Det är ju förutsättningen för att den ska finnas, att det finns folk som tar hand om saker runt omkring. Samtidigt blir det en rolig gemenskap med andra föräldrar, säger Linda.

Huvudsaken är att alla hjälps åt och gör något litet, menar de. Då blir det inte så betungande.

Det blir lite av en livsstil att planera tiden runt barnens träningar och matcher.

– Helgen börjar på lördag förmiddag med fotboll, sen kommer resten, förklarar Peter.

Debut i serien. Josef Johansson, Billy Malm, Alexander Vadstensvik och Victor Löwegren i Mullhyttan IF:s P10-lag spelade seriespel för första gången. BILD: JESSICA HENULIN

Mer läsning

Annons