Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslår motion om näringslivsråd

Kommunstyrelsen vill att fullmäktige avslår en motion från Framtidspartiet i Lekberg som vill avskaffa näringslivsavdelningen och inrätta ett näringslivsråd i stället.

Annons

Framtidspartiet i Lekeberg, FL, vill avskaffa näringslivsavdelningen och föreslår i stället att ett näringslivsråd bildas.

I rådet som träffas regelbundet kan näringslivet/ företagarna bli involverade och vara remissinstans för frågor som rör näringslivet menar FL.

Önskar återremissNäringslivsavdelningen är ”en överambitiös och dyr satsning” enligt FL. I det näringslivsråd som istället förespråkas skall kommunchefen och kommunstyrelsens ordförande samt ett antal företagare ingå.

Kommunstyrelsen svarar att den nuvarande näringslivsavdelningen inrättades 2008 och består av en tjänsteman på halvtid samt en mindre personalresurs. Årsbudgeten för 2011 uppgår utöver personalkostnaderna till 150 000 kronor för näringslivsstödet och 110 000 kronor för turismen. Kommunstyrelsen menar också att om näringslivsavdelningen slopas skadas möjligheterna till god tillgänglighet och snabb service. Kerstin Leijonborg, FL, vill däremot ha en återremiss av ärendet.

– Kommunchefen och kommunstyrelsens ordförande verkade inte vara överens om det skall finnas en näringslivsråd eller inte så jag tycker inte att ärendet verkar vara ordentligt berett. Sen verkar inte näringslivsfrågan vara prioriterad när näringslivschefen nu är tillförordnad chef för vård- och omsorgsförvaltningen, säger Kerstin Leijonborg.

Mer läsning

Annons