Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Skolavslutningen blev en solskenshistoria

Trots mulna skyar och hot om regn blev årets skolavslutning i amfiteatern i Riseberga en solskenshistoria. Själva solen sken visserligen bara sporadiskt, men niondeklassarna sken det desto mer om.

Annons
Många betyg. Samtliga niondeklassare på Lekebergsskolan kallades fram till amfiteaterns scen för att ta emot sina betyg.

Ett tag på förmiddagen såg det ut som om reservplanen, matsalen på Torp, skulle behöva tas till, men Lekebergsskolans rektor Agneta Birgersson verkar ha tumme med vädergudarna.

Läste prognosen– Fram till klockan tolv skulle det bli regnfritt, det läste jag på prognosen, sade rektorn.

Det blev det också och i det tillräckligt fina vädret var det många som hade slutit upp för att ta del av underhållningen och framför allt gratulera niondeklassarna som nu är redo att ta nästa steg i sina liv.

– Ta vara på nyfikenheten och kreativiteten, då kommer ni att gå långt, sade Agneta Birgersson i sitt tal till niorna.

På scenen löste de musikaliska eleverna av varandra i en strid ström och det bjöds på alltifrån Sjösala vals på dragspel till en cover av det amerikanska punkbandet Alkaline Trio och däremellan Elton John och Snowstorms 80-talsklassiker Sommarnatt.

Hem på traktorEfter högtidligheterna i Riseberga bar det förstås av in till Fjugesta med traktorer och lövade vagnar. Var och en av de fyra niondeklasserna hade varsitt ekipage och gjorde sitt bästa för att liva upp lunchtimmen i centralorten genom att sjunga och skandera ramsor. På kvällen arrangerades det sedan fest på Sparbanksbörsen för samtliga nior.

Gitarrhjälte. Emil Sjöman stod för det punkiga inslaget på avslutningen tillsammans med fyra skolkamrater.
Skönsång. Sofia Eriksson var en av niorna som stod för underhållningen under skolavslutningen.
2
3
6
7

Mer läsning

Annons