Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonus retar dem som är emot

Motståndarna uppmanar kommunfullmäktige i Lekeberg att utnyttja sin vetorätt och säga nej till vindkraftsetablering i Kilsbergen.

Annons

Ledamöterna i kommunfullmäktige har fått en skrivelse av vindkraftmotståndarna Hans Larsson, Bengt Karlsson, Anders Häll, Thomas Karlsson och Erik Blomquist.

Många skäl

Enligt dem finns det många skäl att säga nej till en vindkraftspark: En total förändring av landskapet sker till det sämre. Det blir störningar i form av bland annat ljus och buller för kringboende kommuninvånare och friluftsliv omöjliggörs i den höglänta delen av kommunen. ”Det är nästan omöjligt att förstå hur gigantiska dessa vindkraftverk är. De samverkar både med ljus- och ljudstörningar på ett sätt som ännu ingen har analyserat”, skriver de.

BygdepengMotståndarna reagerar också på att Stena erbjuder föreningslivet en bygdepeng eller vindbonus på 10 000 kronor per vindkraftverk och år. ”En bonus för vad då, för att hålla tyst och inte reagera?”, skriver de. ”Ta alltså snabbt ett formellt beslut i god tid innan valet i september. Meddela bolagen, vilka de än må vara, att i Lekeberg vill vi inte ha någon industriell vindkraft. Frågetecknen och utropstecknen är alltför stora”, menar motståndarna.

Mer läsning

Annons