Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dag blev Hörsamma person

Hörselskadades förening i Lekeberg har utsett Dag Stranneby till årets Hörsamma person.

Annons
Dag Stranneby blev Hörsamma person när Hörselskadades förening i Lekeberg i lördags firade Hörselskadades dag.

Mötet inleddes med ljuständning för Sigurd Paulsson som nyligen gått bort. Sigurd var en av föreningens grundare och en energisk medlemsvärvare. Utmärkelsen Hörsamma person ges till en person som gjort någon särskild förtjänstfull insats för hörselskadade i Lekeberg och detta ägde rum i samband med firandet av Hörselskadades dag i Lindens samlingssal under lördagen.

– En enormt klar och lysande stjärna tändes redan i början av året på vår ”hörsamhimmel”. Ingen annan har heller lyckats överglänsa denna person under det övriga året. Det är med stor glädje och tacksamhet som en enig Hrf-styrelse i år tilldelar Dag Stranneby ”Hörsam” utmärkelsen för år 2010, säger ordförande Monica Lindahl.

Föreningen menar att Dag Stranneby från Lekebergs revysällskap har lagt ned ett enormt arbete med att tillskapa textad revy för hörselskadade. Han har ägnat många timmars arbete åt att skriva in manustexten och anpassa den på över tusen Power Pointsidor.

– Dag skötte också själv all textmatning under föreställningen med en otrolig bra timing. Vi är eniga om att vi aldrig upplevt en så bra textning. Även icke hörselskadade har prisat hans fantastiska arbete, fortsätter Monica Lindahl.

Läs mer i söndagens NA

Mer läsning

Annons