Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt om näringslivskontakt

Framtidspartiet i Lekeberg skapade viss debatt på kommunfullmäktige om hur kontakten med näringslivet ser ut.

Annons

Näringslivsavdelning eller näringslivsråd? Framtidspartiet i Lekebergs vill i sin motion se ett näringslivsråd där näringsliv och företagare involveras i stället för att kommunen administrerar en näringslivsavdelning med en näringslivschef.

Väldigt diffust– Den tjänsten har halverats och samma tjänsteman har dessutom varit chef för vård- och omsorgsförvaltningen. Hade man inte några krav på näringslivsavdelningen när den inrättades? Jag tycker det är så väldigt diffust. Som det är nu händer det ingenting. Kan man kalla en halv tjänst för en avdelning, undrade Kerstin Leijonborg (FL).

KS-ordförande Henrik Hult (C) kontrade med att näringslivsavdelningen har en dialog med näringslivet och att man under året haft ett par möten med företag och att de tillfrågats om de vill ha ett näringslivsråd. Svaret från en del företagare blir att de inte har tid att delta i möten.

Söka samarbete– Sedan måste vi söka samarbete med andra kommuner. Det är viktigt att vi får företag till regionen. Och i augusti skall vi ha en träff med den nya köpmannaföreningen, förklarade Hult.

Gunilla Pihlblad (S) som varit med i utvecklingsutskottet berättade att hon upplever att det arbetas med näringslivsfrågor från kommunen sida. Kerstin Leijionborg efterlyste också en rapport över näringslivsavdelningens arbete och fick till slut avslag på sin motion men reserverade sig.

Mer läsning

Annons