Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dixie Talks släpper ny platta

Det lokala bandet Dixie Talks Sweden ser fram emot ett nytt och spännande år. I nästa vecka släpps deras nya cd och sedan väntar både turné i Tyskland och tradjazzfestivalen i Askersund.

Annons
Ny skiva. Bandet Dixie Talks Sweden släpper både en cd-skiva och ger sig ut på Tysklandsturné under första halvåret.

Dixie Talks nöjer sig inte bara med att vara ett känt lokalt band i Lekeberg. Ambitionen är att spränga gränserna och slå sig fram även i utlandet.

Uppskattning

Sedan tidigare har de deltagit i jazztävlingar i Stockholm. Visserligen kammade de inte hem någon finalplacering, men fick dock publikens uppskattning som bästa band i semifinalen 2010.

Allt har gett blodad tand, och med en nu starkt sammansvetsad bandsättning så släpper de en ny cd. Detta i samband med en spelning tisdagen 17 januari på Örebro Jazz och Blues Club, Clarion hotell i Örebro.

”En härlig mix”

– På skivan finns 18 låtar i en härlig mix, berättar Benny Lawin som står för arrange-

manget, och som också är bandmedlem.

Övriga musiker är Kalle Ohlson klarinett, Pelle Andersson trumpet, BG Augustini banjo och sång, Micke Hagberg kontrabas och Mats Eriksson på trummor. Sedan två år tillbaka är Elisabeth Vallhagen knuten till Dixie Talks som sångers-ka, och hon finns med i sju av låtarna på cd:n.

Även gästsolist

Gästsolist på skivan är trumpetaren Lennart Axelsson, en musiker som under åren haft hela världen som scen och numera är bosatt i Tyskland. Men som en del redan vet så brukar han medverka i musikaliska sammanhang på sin andra hemmaplan, Västernärke.

Det är också Lennart, som genom sina kontakter, fixat Dixe Talks sommarturné i Tyskland med 5-6 inbokade spelplatser. Bandet är också inviterat till spelningar i Kanada under sensommaren.

– Det är ju en bit att åka, men kan vi bara lösa transportfrågan så kanske även den resan blir av, säger Benny Lawin.

Stöd till Västafrika

En av låtarna på skivan är ”What a friend we have in Jesus”. Med den ger de sitt stöd till Västafrikahjälpen Fjugesta Sweden:

– Det här tycker vi är angeläget och viktigt, och jag hoppas att skivförsäljningen kan bidra till det insamlingsarbetet, säger Benny Lawin.

Mer läsning

Annons