Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjugesta IF öppnar ungdomsgård

Under lördagskvällen öppnar Fjugesta IF en ungdomsgård i Lekebergsskolan för årskurs 5-9. – Vi tror att det kommer en del ungdomar. De har för lite att göra på fritiden, säger Jimmy Wallin från ungdomssektionen.

Annons

För en tid sedan kläckte Jimmy Wallin tillsammans med sin sambo Ann-Sofie Unosson idén om att starta en ungdomsgård på Lekebergsskolan. Bakgrunden är att kommunen sparat bort den kommunala verksamheten med ungdomsgårdar och vill i stället att föreningar skall driva dem på ideell basis. Lekebergskyrkan öppnade under hösten en ungdomsgård på fredagar och nu är det dags för den ”gamla” ungdomsgården i cafeet på Lekebergsskolan att öppna igen.

– Vi kommer att ha öppet varje lördag mellan klockan halv sex och tio. Och det blir temakvällar varannan gång, säger Jimmy Wallin.

Några pengar till ledare eller verksamhet får Fjugesta IF inte från kommunen. Allt arbete kommer att ske ideellt med 3-4 vuxna som ledare varje gång. Efter en termin skall verksamheten utvärderas tillsammans med kommunen.

Annons