Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förste kommunchefen sa tack och hej

Han var både med och bildade kommunen och blev sen dess förste kommunchef i 13 års tid. På onsdagen avtackades Tomas Andersson med mottagning på före detta Klaessonhuset.

Annons
Många ville vara med och avtacka Tomas Andersson.

Det inte Tomas Andersson vet om Lekebergs kommun är inte värt att veta. Han började sin bana i kommunvärlden i Örebro kommun 1987 och blev senare kommundelschef för Lekebergs kommundel. 1995 blev Lekeberg egen kommun och Tomas Andersson steg då in som dess förste kommunchef. En titel han behöll fram till 2008 då han gick över till rollen som näringslivchef.Flera vittnar om hans stora kunskap om kommunen.

– Jag kommer säkert att behöva ringa honom även i fortsättningen, det finns kunskap som inte går att uppbringa i våra dataservrar, säger Hans Boskär, nytillträdd kommundirektör sedan i mars.

Tomas Andersson själv tog på onsdagen emot alla gratulanter. Många var det som ville ge kramar och ryggdunkningar och säga några väl valda ord innan de högg in på smörgåstårta och fika.

Vad tar du med dig från åren i Lekeberg?– Det har varit både lärorikt och intressant.

– Pensionärlivet ska jag leva i villan i Lindesberg, så någon daglig kontakt med Lekeberg lär det inte längre bli. Men finns jag bara hemma och är tillgänglig så går det absolut bra att ringa mig även i fortsättningen.

Mer läsning

Annons