Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöd ger guld till välgörenhet

Alla Glöds välgörenhetsshower blir slutsålda. I går fick några lyckliga njuta av sångerskorna på Sparbanksbörsen.

Annons
Samling. Stämningen var på topp inför föreställningen i går på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Åsa Berggren, Jeanette Grahn Andersson, Malin Söderbäck, Maria Forsman, Anna Fornander, Annika Gelin och Sofia Medin.

På lördagskvällen uppträdde sånggruppen Glöd för utsålt hus i Fjugesta. Precis som vid tidigare konserter gick allt överskott till Barncancerfonden.

I showen ”Glödhett – tidernas sångerskor” porträtteras och hyllas några av vår tids största kvinnliga artister. Bland annat förvandlades sångerskorna i Glöd till Cher, Liza Minnelli, Aretha Franklin, Dolly Parton och Madonna.

I höstas spelades showen fyra gånger i Kumla för utsålda hus. Och i februari är ytterligare två slutsålda föreställningar inbokade.

Hur kommer det sig att det går så bra för er?

– Det har vi frågat oss själva många gånger. Vi har fått höra att det syns att vi tycker att det är fantastiskt roligt. Vi lägger ner mycket tid för att det ska bli bra och folk vet om att en väldigt stor del av biljettpriset går till Barncancerfonden, säger Åsa Berggren en av sångerskorna i Glöd.

Hon berättar att gruppen får många förfrågningar men måste tacka nej till mycket eftersom Glöd arbetar ideellt.

– Vi har viljan att göra alla spelningar men vi har jobb och familj också. Därför tittar vi på hur mycket pengar en spelning kan dra in till Barncancerfonden, förklarar Åsa Berggren.

350 000 kronor insamlade

Gruppen bildades 1998 och består av tio skönsjungande tjejer från Kumla- och Örebroområdet. Redan från start skänkte kören allt överskottet från sina föreställningar till Barncancerfonden.

– Dels tycker vi att det är så roligt att sjunga. Och dels ville vi göra något för en utsatt grupp, säger Åsa Berggren.

Hon berättar att Glöd hittills samlat in drygt 350 000 kronor till Barncancerfonden – då är inte intäkterna från gårdagens konsert och de två slutsålda i februari inräknat.

Tack vare sitt välgörenhetsarbete var Glöd nominerade i kampanjen Svenska hjältar som arrangerades av Aftonbladet och tv 4 2010.

Fotnot: Ytterligare två shower av ”Glödhett – tidernas sångerskor” planeras att köras i september i Folkets hus i Kumla. För mer information se gruppens hemsida www.glod.nu

Maria Forsman fixar den rätta Tina Turner frisyren. Totalt kör tjejerna 18 låtar i föreställningen, med ombyten mellan nästan varje nummer.

Mer läsning

Annons