Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfbana blir 40 nya villatomter

Best Fastighets AB satsar på att kunna sälja ett 40-tal nya villatomter intill golfbanan vid Lanna Lodge och Hidinge skola. Lekebergs kommun är positiv.

Annons
Här vid driving range, Lannalodge golfresort vill Henrik Johansson i Best Fastighets AB anlägga ett 30-tal tomter. Sammanlagt blir det 40 tomter invid golfbanan.

 Henrik Johansson i Best Fastighets AB och Lanna Lodge fortsätter att satsa miljoner i golfanläggningen i Lanna. Nu är det tomtförsäljning som gäller. Om cirka ett år kan kommunen ha börjat bygga vägar och dra in vatten och avlopp.

– Kommunen gör detaljplanen och vi säljer tomterna. Ett 20-tal tomter finns det redan intresse för och flera olika husföretag har hört av sig, säger Henrik Johansson.

Best Fastighets AB har nyligen köpt marken av en privatperson. De två blivande villaområdena placeras delvis på den gamla 9-hålsbanan som nu i stället får 6 hål.

Örebro golfklubb har tidigare haft ett arrendeavtal med markägaren men har aldrig fått någon ekonomi i detta uppger Henrik Johansson.

– Om vi inte köpt marken hade vi fått lägga ner 9-hålsbanan. Skötselbudgeten går inte ihop sig för Lannalodge golfresort. De tre golfhålen kommer att stängas omgående för att bygga om till den nya 6-hålsbanan.

Läs mer i torsdagens NA

Mer läsning

Annons